Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka z kiszoną kapusta i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 sztuki
kapusta kiszona 200 gram
pieczarki 400 gram
cebula 1 mała
olej do smażenia
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka z kiszoną kapusta i pieczarkami

Mięso myjemy, osuszamy. kapustę odgotowujemy. cebule kroimy w kostkę, podsmażamy. Dodajemy umyte, osuszone i pokrojone w kostkę pieczarki, oraz odcedzona kapustę. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku. Mięso nacinamy tak aby powstały kieszonki. Dociskamy mięso aby farsz nie wychodził. Panierujemy w jajku i bułce smażymy na zloty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak