Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier ozdobny do ciast i tortów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 gram
cukier puder 400 gram
barwniki spożywcze

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier ozdobny do ciast i tortów

Kroki postępowania

1
Masło o temperaturze pokojowej miksujemy w wysokim naczyniu. Stopniowo dodajemy cukier puder, cały czas miksując. Miksujemy do czasu uzyskania jednolitej masy. W ten sposób powstaje biały lukier ozdobny.
Krok 1 - Lukier ozdobny do ciast i tortów foto
2
Jeśli chcemy uzyskać odpowiedni kolor dodajemy barwnik spożywczy. Po dodaniu barwnika spożywczego danego koloru do białego lukru mieszamy łyżką w celu jego rozprowadzenia i uzyskania pożądanego koloru, np. zielonego.
Krok 2 - Lukier ozdobny do ciast i tortów foto
3
Po dodaniu barwnika żółtego uzyskamy żółty lukier ozdobny.
Krok 3 - Lukier ozdobny do ciast i tortów foto
4
Po dodaniu barwnika niebieskiego otrzymamy niebieski lukier ozdobny.
Krok 4 - Lukier ozdobny do ciast i tortów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 15.11.2011 09:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak