Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kąski marynowane w maślance z frytkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 500 gram
maślanka 100 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
frytki 400 gram
przyprawa kebab- gyros Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kąski marynowane w maślance z frytkami

Mięso myjemy, kroimy w paski, marynujemy cala noc w maślance. Następnie mięso osuszamy przyprawiamy do smaku. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Frytki również smazymy na złoty kolor , mięso podajemy z frytkami , można polać keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 15.01.2016 13:54
muszę kiedyś wypróbować
Łucja1 15.10.2015 08:40
świetny pomysł
AGNIESZKA144 10.07.2012 16:45
pyszne
Emilia21 09.05.2012 12:40
mmm
Emilia21 09.05.2012 12:40
mmm
Mati13 30.10.2011 09:34
apetyczne:)
Justyna Jussstiii 11.10.2011 15:38
super
rjustysia 10.10.2011 14:51
Zgadzam się z Panią Henryką, zdjęcie świetne:) plus maślanka jest fantastyczna do marynowania mięsa :)
Henryka2 06.10.2011 22:18
Jakie piękne zdjęcie! Zachęca do wypróbowania!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak