Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki po kijowsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 sztuki
masło 10 dag
jaja 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
mąka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki po kijowsku

1. Mięsko rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą. Odstawić na godzinkę do lodówki.
Masło pokroić i 4 słupki. Położyć na płacie mięska i zwinąć. Oprószyć delikatnie mąką, maczać w jajku i panierować w bułce tartej.

2. Odstawić na 1-2 godzinki do lodówki. W garnuszku rozgrzać olej, włożyć kotlety i smażyć na głębokim oleju na mocny złoty kolor. Kotlety układamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180-190 stopni na 10-12minut.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.02.2013 23:20
Super są te kotleciki
Katarzyna59 06.10.2012 14:55
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak