Czarna babka z jabłkkami

Czarna babka z jabłkkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2,5 szklanki
  • śmietana 18-procentowa

    1 szklanka
  • jaja

    4 sztuki
  • olej

    0,5 szklanki
  • cukier

    1,5 szklanki
  • cynamon Prymat

    2 łyżki
  • kakao

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 opankwanie
  • soda oczyszczona

    2 łyżeczki
  • jabłko kwaśne

    5 kilka szt. (pokrojone w kostkę)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Oddzielić białka od żółtek
2. Wszystkie składniki + żółtka wymieszać w dużym naczyniu
3. Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta, lekko przemieszać
4. Piec 40 min w temperaturze 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Zofia12

16.08.2010 09:13
Polecam, zawsze się udaje:)

IlonaAlbertos

14.08.2010 19:57
Muszę wypróbować ten przepis, zaciekawiła mnie nazwa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat