Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki driobiowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso drobiowe 50 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
jaja 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
marchewka 2-3 sztuki
bulion drobiowy 1 litr (z kostki)
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
oregano do smaku
bazylia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki driobiowe

1. Marchewkę obrać i wrzucić do wrzącego bulionu. Gdy marchewki będą miękkie należy je wyjąc i przestudzić, następnie pokroić w drobną kosteczkę.

2.Cebulkę obrać i dość grubo posiekać. Natkę pietruszki opłukać i pokroić.

3. Do mięsa dodać jajko, bułkę tartą, pokrojoną marchewkę, cebulkę i natkę pietruszki. Przyprawić do smaku, dodać 3 łyżki zimnej wody i wymieszać do powstania jednolitej masy. Formować małe kuleczki.

4. Klopsiki delikatnie wkładamy do wrzącego bulionu i gotujemy ok 20 minut na średnim ogniu. Klopsiki odcedzamy i dekorujemy natką pietruszki.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 07.12.2012 19:42
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak