Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier porzeczkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczka czarna 1,5 kg
cukier 70 dag
spirytus 0,5 litra 95%
wódka 0,5 litra 40%

Przepis i sposób przygotowania na: Likier porzeczkowy

1. Owoce opłukać, osuszyć i poodrywać ogonki i szypułki. Rozgnieść, wrzucić do słoika i zasypać cukrem. Całość zalewamy spirytusem i odstawiamy na 2 tygodnie.

2. Wytworzony płyn zlać do innego słoika, szczelnie zamknąć i odstawić. Pozostałe porzeczki zalać wódką i odstawić na 4-5tygodni.

3. Zlać powstały płyn, owoce odcisnąć. Płyny połączyć ze sobą, porozlewać w butelki i odstawić na 6-7 miesięcy.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 15.11.2013 16:30
lubię takie likiery

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak