Morszczuk ze szpinakiem

Morszczuk ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z morszczuka

    2 sztuki
  • szpinak

    30 dag
  • ząbki czosnku

    6 sztuk
  • śmietana

    2 łyżki
  • starty żółty ostry ser

    3 łyżki
  • olej

    1 łyżka
  • bułka tarta

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze szpinaku oberwac liście ,obgotowac je 3 minuty ,odcedzic i poszatkowac .
Dodac posiekany czosnek ,masło ,śmietanę ,posolic ,popieprzyc i zasmażyc.
Filety oprószyc solą ,pieprzem i tymiankiem.
Naczynie do zapiekania posmarowac olejem posypac bułką tartą .
Wyłożyc filety ,a na nie szpinak.
Zapiekac 25 minut w temperaturze 200*C ,
Posypac serem i zapiec jeszcze 5 minut .
Podawac z ryżem lub ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

17.12.2014 11:17
smaczna rybka

ewaa

09.09.2012 16:55
brzmi apetycznie....napewno wypróbuję:)

olkaaa

22.03.2012 11:12
chętnie spróbuję

Sylwia56

02.01.2012 22:58
fajne

ben-ka

21.08.2011 09:10
ze szpinakiem nie robiłam.może być smaczna taka rybka.

barbara11561

18.06.2011 12:11
Pyszne:)

Dorota76

24.09.2010 12:33
świetne

bogumiła3

19.09.2010 23:48
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat