Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z morszczuka 2 sztuki
szpinak 30 dag
ząbki czosnku 6 sztuk
śmietana 2 łyżki
starty żółty ostry ser 3 łyżki
olej 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk ze szpinakiem

Ze szpinaku oberwac liście ,obgotowac je 3 minuty ,odcedzic i poszatkowac .
Dodac posiekany czosnek ,masło ,śmietanę ,posolic ,popieprzyc i zasmażyc.
Filety oprószyc solą ,pieprzem i tymiankiem.
Naczynie do zapiekania posmarowac olejem posypac bułką tartą .
Wyłożyc filety ,a na nie szpinak.
Zapiekac 25 minut w temperaturze 200*C ,
Posypac serem i zapiec jeszcze 5 minut .
Podawac z ryżem lub ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 17.12.2014 11:17
smaczna rybka
ewaa 09.09.2012 16:55
brzmi apetycznie....napewno wypróbuję:)
olkaaa 22.03.2012 11:12
chętnie spróbuję
Sylwia56
Sylwia56 02.01.2012 22:58
fajne
ben-ka 21.08.2011 09:10
ze szpinakiem nie robiłam.może być smaczna taka rybka.
barbara11561 18.06.2011 12:11
Pyszne:)
Dorota76 24.09.2010 12:33
świetne
bogumiła3 19.09.2010 23:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak