Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykadele z serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięs mielone 40 dag
jajko 2 sztuki
gałka muszkatołowa Prymat 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
żółty ser starty 15 ostry

Przepis i sposób przygotowania na: Frykadele z serem

Z mięsa, sera, 1 jajka i przypraw wyrobić jednolitą masę. Formować z niej małe kotlety, obtaczać w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać z ziemniakami i surówką sezonową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 09.05.2011 21:29
uwielbiam
AgaS10 16.02.2011 06:47
fajne:)
szajba2 04.01.2011 14:56
lubię
MAŁGORZATA108 18.07.2010 16:16
Dobry pomysł na niespodziankę dla gości na imieninach.
Barbara55 12.07.2010 13:40
do obiady jak znalazł
Mariposas 27.06.2010 22:53
Trochę inne mielone , fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak