Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe szaszłyki z cukinia z pieczonymi ziemniaczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 sztuk
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat do smaku
filety z kurczaka 500 gram
marynata do mięsa: 300 ml
cukinia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe szaszłyki z cukinia z pieczonymi ziemniaczkami

Mięso myjemy, kroimy w kostkę. Marynujemy ok godziny w marynacie. Ziemniaki obieramy płuczemy, kroimy w ćwiartki, posypujemy przyprawa i zapiekamy ok 40 w 180 stopniach. Mięso nakłuwamy na patyki do szaszłyków na przemian z cukinią pokrojoną w dość grube plastry. Szaszłyki pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Szaszłyki podajemy z ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak