Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz korzenny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łyżeczka ziaren pieprzu
łyżeczka ziaren gorczycy
2 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny
filet z dorsza 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz korzenny

Jawiec ,pieprz ,gorczyce utłuc ,dodac oliwę ,szczyptę soli i wymieszac.Filety pokroic na duże kawałki ,skropic sokiem z cytryny ,oprószyc solą .Naczynie do zapiekania posmarowac oliwą ,włożyc rybę i posmarowac pastą korzenną .Wstawic do nagrzanego piekarnika do 200* C i piec 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 19.06.2013 08:21
zapowiada się pysznie
misia53 24.03.2013 00:31
ogólnie lubię dorsza , jest chudy i smaczny w takich przyprawach
olkaaa 08.10.2012 14:37
bardzo fajny
ben-ka 23.08.2011 08:32
ciekawy sposób na pachnącą rybkę:)
cukiereczek 28.05.2011 08:19
super
cukiereczek 28.05.2011 08:19
super
Marzena34 30.04.2011 17:03
bardzo ciekawe zestawienie,wypróbuję na pewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak