Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptasie z malinami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
śmietana 30% 0,5 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
galaretki malinowe 2
maliny świeże 1 szkl
cukier puder 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Ptasie z malinami

Biszkopt:
4 jajka
0,5 szklanki cukru
0,5 szklanki mąki pszennej
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Białka ubijamy, dodając do nich cukier oraz stopniowo po 1 żółtku. mąke mieszamy z proszkiem do pieczenia, a nastepnie dodajemy do ubitych jajek i mieszamy za pomocą łyżki. Mase wlewamy do posmarowanej margaryną brytfanki i pieczemy przez pół godziny w temp 170 stopni.
Śmietanę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy przestudzoną żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklance wrzątku - gotową śmietankę wylewamy na upieczony biszkopt i wkładamy do lodówki na pół godziny. Po tym czasie układamy na cieśćie świeże maliny, całość zalewamy galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wody

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 02.02.2013 22:57
wspaniałe
zuzanna_z 01.06.2012 15:41
pyszne
Wiesława1 25.05.2012 20:31
super
MONIKA62 25.05.2012 18:21
super
RenataZ-et 04.03.2012 00:36
uwielbiam takie ciasta :)
Mariusz10 18.02.2012 09:07
pycha!
kamyk 11.12.2011 19:09
zjadłbym takie ciacho
rutynka 10.10.2011 11:47
mm uwielbiam..
rjustysia 06.10.2011 11:59
Wszystko co najlepsze w jednym kawałku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak