Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kebab

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 gram
pomidory 2 sztuki
ogórek 1 sztuka
sałata kilka lisci
kefir 200 ml
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
bazylia do smaku
przyprawa do kebaba do smaku
olej do smażenia
pita 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kebab

Mięso myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Obficie przyprawiamy przyprawą kebab. Smażymy na zloty kolor. Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę. Dodajemy do kefiru. Dodajemy czosnek granulowany i bazylię i dokładnie mieszamy. doprawiamy do smaku sola i pieprzem odstawiamy do przeżarcia. Ogórka i pomidory myjemy. Ogórka kroimy w plasterki a pomidora w cząstki. Sałatę myjemy i osuszamy. Porwane listki wkładamy w bułki. Dodajemy usmażone mięso. Oraz ogórki i pomidora . Całość polewamy sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak