Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzyby marynowane

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kg
sól 30 gram
cebula biała 1 sztuka
cukier 1 lyzka
ocet 10 % 250 ml
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
Ziele angielskie całe Prymat po 10 ziarenek
Pieprz czarny mielony Prymat po 10 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: grzyby marynowane

Grzyby myjemy,trzonki oskrobujemy i przycinamy.Cebuleobieramy,pluczemy i przecinamy na pol.]Zagotowujemy wode 1 litr z 20 g soli,wrzucamy grzyby i cebule.Gotujemy okolo 30 minut.Grzyby odcedzamy i studzimy.Zagotowujemy 300 ml wody z octem,lisciem laurowym,zielem,pieprzem,10 g soli i cukrem.
Marynate studzimy,Grzyby rozkladamy do sloikow i zalewamy marynata.Sloiki zamykamy i przechowujemy w chlodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 26.06.2010 07:51
tez takie robie, chociaz ich nie jem.wole zbierać:)
mehia 25.06.2010 10:09
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak