Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z ananasem i żurawiną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
mąka 1 szklanka
jajko 2 szt
ananas w puszce 1 szt
żurawina do smaku
sól, pieprz
ser gouda 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z ananasem i żurawiną

Pierś z kurczaka pokroić na plastry, oprószyć sola i pieprzem i maczać w mące, potem jajku i usmażyć na patelni. Następnie układać na blasze na folii aluminiowej płaty kurczaka, na to plaster ananasa i żurawinę w środku. Można zapiec tak lub z plastrem sera żółtego. Piec około 25 minut w temp 175 stopni. Podawać z ziemniakami lub surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

meredith 06.10.2011 10:08
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak