Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Swojski smalec :)

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina zmielona 30 dag
cebula 1
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
boczek 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Swojski smalec :)

Kroki postępowania

1
Słoninę topimy w garnku.
Krok 1 - Swojski smalec :) foto
2
Boczek kroimy na drobniutkie kawałeczki.
Krok 2 - Swojski smalec :) foto
3
Wrzucamy mięso do słoniny.
Krok 3 - Swojski smalec :) foto
4
Przyprawiamy do smaku.
Krok 4 - Swojski smalec :) foto
5
Cebulkę drobno kroimy.
Krok 5 - Swojski smalec :) foto
6
Gdy się słonina wytopi dodać cebulę i jeszcze chwilę potrzymać na ogniu.
Krok 6 - Swojski smalec :) foto
7
Przelewamy smalec do pojemnika.
Krok 7 - Swojski smalec :) foto
8
Pyszny do smarowania pieczywa.
Krok 8 - Swojski smalec :) foto
9
Smacznego :)
Krok 9 - Swojski smalec :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Puszcza 22.02.2013 12:22
pysznosci takie jedzonko
pacpaw 17.11.2012 19:57
domowy smalec idealnie nadaje się na kanapki i nie jest wcale taki niezdrowy jak to sądzą niektórzy. Z dodatkiem ziół i kucharka na pewno będzie wyborny
Norgiusz 31.07.2012 12:22
super
Justyna/Dzastus 10.07.2012 09:59
uwielbiam ten zapach.
romanrafal
romanrafal 08.01.2012 09:04
super
Wacław 23.11.2011 09:52
pyszniutki !
Beatris 06.10.2011 10:32
Też taki robię. Jest pyszny, chociaż taki kaloryczny.
Mysiunia 06.10.2011 10:23
uwielbiam:) do tego obowiązkowo ogórek kiszony:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak