Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 0,5
gęś 0,5
wątróbka 20 dag
por 1
marchewka 4
pietruszka 2
cebula 2
słonina 0,5 kg
jajko 5
margaryna
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy

Kroki postępowania

1
Mięso z kurczaka i gęsi musi być wcześniej ugotowane do miękkości (najlepiej zrobic na nim wczesniej rosół). Słonine i wątróbkę gotujemy razem z obranymi marchewkami, porem i pietruszką z dodatkiem soli i pieprzu
Krok 1 - Pasztet drobiowy foto
2
Cebule kroimy w grubszą kostkę i smażymy na margarynie doprawiajac pieprzem i solą. Wszystko mięso, słonine, wątróbkę i warzywa mielimy w maszynce do mięsa, następnie dodajemy jajka, pieprz, jarzynkę, zioła prowansalskie oraz majeranek do smaku.
Krok 2 - Pasztet drobiowy foto
3
Wyrabiamy masę i porzekładamy do wysmarowanej wąskiej blaszki. Pieczemy przez ok 60 minut w tempo 180*
Krok 3 - Pasztet drobiowy foto
4
Po upieczeniu i wystudzeniu wyjmujemy pasztet z formy i kroimy w plastry
Krok 4 - Pasztet drobiowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta11 24.06.2013 15:39
fajny pasztecik
olkaaa 29.04.2012 17:50
fajne
wojr63 26.03.2012 13:48
bardzo smaczny
Karmel 14.01.2012 21:35
pięknie wyglada
ziutula
ziutula 06.10.2011 12:00
smacznie wygląda..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak