Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgorz w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wegorz 1
pólłlitra jasnego piwa
cebula biała 2
skórka z pół cytryny
śmietana 3 łyżeczki
mąka 1 łyżeczka
kilka gozdzików ,sól
porto 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Węgorz w piwie

Rybę oskórowac ,podzielic na kawałki długości 7 cm i posolic.Włożyc do rondla,zalac piwem, dodac pokrojone w plastry cebule,gozdziki ,skórkę cytrynową ,kieliszek porto lub madery.Odstawic do lodówki na 1 godzinę .Następnie gotowac na wolnym ogniu 30 minut.Węgorza przełożyc do żaroodpornego naczynia ,a wywar przecedzic.Dodac do niego śmietanę ,wymieszaną z mąką i chwilę gotwac ,aż sos będzie gęsty .Rybę polac sosem ,wstawic do piekarnika .Zapiekac 15 minut w temp. 200*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 08.03.2013 23:59
węgogrza bardzo dawno temu jadłam , chętnie skusiłabym się u nas trudno dostać
Kate131 23.10.2012 08:41
nigdy nie jadłam
kuklik 31.07.2012 10:49
mniam
Mirka-Ludomila 23.04.2012 08:54
dawno nie jadłam węgorza
zdzislawa2 10.04.2012 17:26
ekstra
berys18 14.09.2011 11:26
super pomysł
ben-ka 05.01.2011 09:57
Jak ja dawno nie jadłam węgorza.
Ela20 20.12.2010 19:10
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak