Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostra surówka z porów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 2
majonez 5 łyżek
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ostra surówka z porów

Kroki postępowania

1
Pory myjemy i zdejmujemy wierzchnia część liści. Por odkrawamy ok 4cm nad białą częscią, a następnie przekrawamy go wzdłuż na pół i następnie kroimy w cienkie półplasterki
Krok 1 - Ostra surówka z porów foto
2
Przekładamy do miseczki starając się rozdzielić kawalki porów za pomocą palców.
Krok 2 - Ostra surówka z porów foto
3
Do pokrojonego pora dodajemy majonez oraz sporą ilość soli i pieprzu, by smak był wyrazisty.
Krok 3 - Ostra surówka z porów foto
4
Mieszamy dokładnie i podajemy do obiadu
Krok 4 - Ostra surówka z porów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 30.09.2013 15:54
Lubię ostre surówki do obiadu
3trzecia3 25.12.2012 13:46
mniam
natii3624 25.06.2012 17:43
Nie lubię ostrych rzeczy,ale surówka wydaje się być smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak