Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczne pieczarki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
czerwone cebule 4
białe wino 1/4 l
cukier 250 g
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat 2 łyżki
ziarna jałowca 4 ziarna
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczne pieczarki

Pieczarki czyścimy i następnie gotujemy ok. 5 min. Po czym wyjmujemy je z wody, a do wywaru dodajemy wino, cukier, ocet, przyprawy i taką mieszankę należy zagotować. Cebulę po obraniu i pokrojeniu w plastry wkładamy do zalewy i gotujemy przez 5 min. Pieczarki wkładamy do słoiczków, zalewamy zalewą i pasteryzujemy 30 min. Przechowujemy w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 13.12.2011 23:30
extra
zbysio 07.11.2011 16:52
ooooooooooooooo
jolita 06.10.2011 08:07
mniam mnima

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak