Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ocet owocowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka
skórki z obranych jabłek
Zalewa:
woda 1 l.
cukier 1i1/4 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: ocet owocowy

jabłka umyć obrać i drobno pokroić następnie pokrojone jabłka oraz łupinki włożyć do umytego słoja i zalać przegotowaną letnią zalewą tak aby owoce były całe zakryte,obwiązać słój kawałkiem płótna lub gazą i zostawić w ciepłym pomieszczeniu do sfermentowania,jak będzie wystarczająco kwaśny to przecedzić przez gazę lub gęste sitko i wlać do butelek lub słoików a następnie wynieść w zimne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 06.11.2013 08:51
Świetny przepis
Wacław 26.04.2013 19:29
robię podobnie,ocet ten dobry na trawienie
IKrakowianka 07.01.2012 19:50
przydatny przepis
Monika193
Monika193 31.12.2011 17:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak