Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z selera

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler 1 szt
mąka pszenna 4 łyżki
jajko 4 szt
zsiadłe mleko 1/2 szklanki
cebula 2 szt
olej 4 łyżki
sól 1 szczypta
natka pietruszki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z selera

Seler obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać zsiadłe mleko, mąkę, jajka, drobno posiekaną cebulę, natkę pietruszki i paprykę. Przyprawić solą i starannie wymieszać. Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz małe placki i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać polane kwaśną śmietaną lub stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 19.06.2011 12:49
super przepis
Tika4444 08.04.2011 08:53
ciekawy pomysł
Tika4444 08.04.2011 08:53
ciekawy pomysł
Tika4444 08.04.2011 08:52
ciekawy pomysł
AgaS10 16.02.2011 06:41
to nie dla mnie:)
Magdalena80 06.02.2011 14:33
jeszcze nie próbowałam takich placków
szajba2 03.01.2011 15:56
mnie raczej nie zachęca
Babciagramolka 18.12.2010 09:58
Z selera nie robiłam- warte wypróbowania
rakow2
rakow2 01.10.2010 20:39
z selerem nawet nie zaczynam
Monika193
Monika193 27.08.2010 13:45
z pewnością wypróbuję
RenataZ-et 27.08.2010 13:23
Ciekawy pomysł, nigdy takich nie jadłam :)
plocia 26.08.2010 23:53
z selera ?? pierwsze słyszę :) ale pewnie smaczne
ana00 25.08.2010 18:40
hmm...placki z selera?ciekawe ;) ale nie przepadam za selerem
Barbara55 12.07.2010 13:39
selera nie lubię
Małgorzata113 30.06.2010 08:51
Ja nie przepadam za selerem.
halina17 08.06.2010 21:57
Smaczne placki.
MAŁGORZATA108 03.06.2010 19:50
Jak na jedzenie wegetariańskie trzeba dodać strasznie dużo soli.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak