Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflety pomarańczowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcza 1 szt
śmietanka 500 ml
żółtko jajek 5 szt
CUKIER W KOSTKACH 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Suflety pomarańczowe

Nagrzać piekarnik do temperatury 100 stopni C,kostki cukru włożyć do rondelka i dodać śmietankę,zagotować i odstawić do ostygnięcia,dodać żółtka,masę roztrzepać,rozłożyć do foremek i ustawić na blaszce do pieczenia,do blachy wlać tyle gorącej wody,by sięgała do 1/4 wysokości foremek,wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 09.05.2012 09:27
super
teresa18 22.01.2012 10:22
MOŻE ZDECYDUJĘ SIĘ JE ZROBIC
Magdalena1110 21.11.2011 17:00
fajne
Emiliozo 03.11.2011 18:23
takie bym sobie zjadła
MAR3STA 06.10.2011 18:30
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak