Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w warzywkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 75 dag
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
Goździki całe Prymat do smaku
natka pietruszki do smaku
koper do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w warzywkach

1. Mięso umyć, włożyć do garnka i zalać zimną wodą. Dodajemy przyprawy, obraną cebulę, kilka goździków, 3-4 liście laurowe i kilka kuleczek ziela angielskiego. Gotować 30-40 minut Pianę podczas gotowania zbierać łyżką.

2. Do garnka dodać umytą włoszczyznę i gotować dalej przez ok 30-40minut. Wyłączyć gdy mięsko będzie miękkie.

3. Mięsko i warzywa wyciągami i kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do wywaru. Przyprawiamy do smaku i posypujemy koperkiem i natką pietruszki.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 01.04.2013 10:03
bardzo smaczne mięsko
Izabela/bella81 05.02.2013 10:53
smaczne
Ela15 29.11.2012 12:40
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak