Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 30 dag
ziemniaki 2-3 sztuki
cebula 1 sztuka
boczek wędzony 5 dag
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
czosnek 1-2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek

1. Boczek kroimy w kosteczkę i delikatnie podsmażamy na patelni.

2. Kapustę i cebulę obrać i pokroić. Dodać do boczku i smażyć jeszcze ok 5 minut ciągle mieszając. Zalać szklanką wody i dusić pod przykryciem 20-30 minut.

4. Ziemniaczki myjemy, obieramy i kroimy, gotujemy ok 10 minut od czasu gdy woda zacznie wrzeć. Dodajemy kapustę z boczkiem i cebulką oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dodajemy kostkę bulionową, 3-4 liście laurowe i gotujemy pod przykryciem kolejne 20 minut. Pod koniec przyprawiamy solą i pieprzem. Trzeba pamiętać aby nie przesadzić z solą bo kostka bulionowa sama w sobie jest już słona.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 19.02.2013 13:15
lubie takie połaczenia
RenataZ-et 06.02.2013 22:57
Przepyszny kapuśniaczek
kamyk 07.10.2012 21:18
bardzo lubię taki kapuśniak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak