Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwono- biała kapusta ze słonecznikiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 1/4 główki
ziarna słonecznika 5 dag
szczypiorek 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
oliwa 3 łyżki
kapusta czerwona 1/4 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwono- biała kapusta ze słonecznikiem

Kapusty oddzielnie poszatkować ,sparzyć i osączyć .

Ziarna słonecznika uprażyć bez tłuszczu na teflonowej patelni .

Czerwoną kapustę skropić łyżką soku cytrynowego.

Resztę soku połączyć z oliwą .

Ostudzone kapusty wymieszać ,,posypać ziarnami słonecznika oraz posiekanym szczypiorkiem .

Sałatkę doprawić solą oraz pieprzem .

Polać sosem i schłodzić .

Udekorować natką pietruszki .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pola5 07.11.2011 22:32
nigdy nie łączyłam różnej kapusty, chyba czas wypróbować, dzięki za pomysł :-)
Małgosia6 30.10.2011 18:40
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak