Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki parzone z kminkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szkl
margaryn 1/2 kostka
jaja 8 szt
kminek 1,1/2 łyżeczki
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki parzone z kminkiem

Wodę z margaryną zagotować dodać szczyptę soli, wsypać mąkę nie zdejmując z ognia energicznie mieszać, zdjąć z ognia przestudzić. Kiedy ciasto będzie jeszcze ciepłe wbijamy stopniowo jaja i miksujemy aż ciasto będzie miało konsystencję gęstej śmietany, pod koniec dodać kminek, ciasto włożyć do worka do dekoracji, wyciskać podłużne paluszki dl.około 6 cm na posmarowaną tłuszczem blaszkę. Piec na złoty kolor około 10- 15 min w 190 C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 03.01.2014 18:46
ciekawy przepis
Krystyna32 24.11.2013 09:45
fajny pomysł
jeta72 17.12.2011 19:57
extra!!!
Ewa111 14.11.2011 19:12
ciekawe
Wafelek2601 06.10.2011 14:11
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak