Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

glazura cukrowa cytrynowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 20 dkg
woda 1/4 szkl
sok z cytryny 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: glazura cukrowa cytrynowa

Cukier zalać wodą, ugotować syrop, dodać sok z 1/2 cytryny, lekko ostudzić i ucierać, aż masa zacznie bieleć. Polewać ciasto wąskim strumieniem, pędzlem rozsmarowywać na całej powierzchni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 08.11.2011 10:11
świetna
Seba 06.10.2011 09:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak