Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papardelle z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron papardelle 250 g
oliwa
suszone pomidory 100 g
czosnek 2 ząbki
orzeszki pinii 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz
rukola garść
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: Papardelle z pomidorami

Makaron należy ugotować al dente. Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek by następnie dodać paseczki pomidorków i orzeszki pinii. Gdy lekko się podsmażą, należy dodać makaron. Pastę doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem dekorujemy rukolą i wiórkami parmezanu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak