Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana szynka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 5 ziarenek
pieprz do smaku
sól do smaku
bulion 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana szynka

Mięso zalać wodą (tyle, żeby przykryła mięso). Dodać do niego kostki bulionowe, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i odrobinę soli. Gotować pod przykryciem do miękkości. Ugotowane mięso kroić w grube plastry. Można podawać np. z sosem chrzanowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 08.11.2013 10:40
super szyneczka!
IZABELA29 14.01.2013 08:39
bardzo dobra taka szyneczka ..
Marlena/Kinia 15.10.2011 16:24
pyszne mięsko
halinka1011 05.10.2011 18:44
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak