Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowe sushi po mojemu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nori 1 sztuka
ryż 1 opakowanie
wasabi 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
ogórek 1 sztuka
rzodkiewka 1 sztuka
mata bambusowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: domowe sushi po mojemu

Ryż myjemy staranie kilkaktronie zmieniając wodę. Odstawiamy na około 30min po tym czasie gotujemy na wolnym ogniu około 10-15min. do czasu aż się zagotuje potem skręcamy i gotujemy jeszcze kilka minut. Uwaga trzeba mieszać by się nie przypalał. Doprawiamy solą i cukrem. Na macie bambusowej układamy listek nori i smarujemy 2/3 ryżem później układamy swoje wybrane dodatki i zawijamy, tak z każdym rulonem, później kroimy je na kawałki 4-5 z jednego rulonu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak