Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie a'la korzenne

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1/2 kg śledzi matiasów
majeranek
kilka zabków czosnku przecisniętego
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz kolorowy
ziele angielskie
cebula 3
olej
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie a'la korzenne

Matiasy wymoczyc przez min 4h. Pokroic w paseczki lub dzwonka. Cebule zeszklic na oleju. Ostawic do ostygnięcia. Wymieszac ze soba zioła, ktorych nie szczędzic: majeranek, ziele angielskie, jałowiec, pieprz kolorowy w całosći, pieprz zwykły, listek laurowy pokruszony, czosnek przecisnięty, czerwona papryka. Od ilosci danego czosnku zalezy czy śledzie beda delikatniejsze czy ostrzejsze.

W misce układac warstwami: cebula pokrojona w kodtkę, zioła, sledzie, cebula, zioła, śledzie,itp. na górze powinna byc cebula i zioła. Zalac wszystko dobrej jakosci oliwa lub olejem. Posypac czerwona papryka. Jeden dzien i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 08.11.2011 09:33
Fajny przepis na śledzie - dość prosty.
eli_555 31.08.2010 00:03
Uwielbiam śledzie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak