Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne zapiekane z pieczarkami i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

penne 100 gram
czosnek ząbki 3
cebula 1
pieczarki 30 dag
olej 4 łyzki
śmietana 30% 1 szkl
ser żółty 20 dag
mąka 1 łyzka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Penne zapiekane z pieczarkami i serem

Kroki postępowania

1
makaron wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy przez 13 minut na wolnym ogniu.
Krok 1 - Penne zapiekane z pieczarkami i serem foto
2
na patelnie wlewamy olej, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w plasterki pieczarki - wszystko razem podsmażamy. Pod koniec duszenia dodajemy rozgnieciony czosnek i wszystko doprawiamy - smażymy jeszcze 5 minu
Krok 2 - Penne zapiekane z pieczarkami i serem foto
3
Mąkę mieszamy ze śmietaną, a następnie wlewamy do przestudzonych grzybów i mieszamy. Ser ucieramy na grubych oczkach i dodajemy do reszty składników - mieszamy.
Krok 3 - Penne zapiekane z pieczarkami i serem foto
4
na sam koniec dodajemy ugotowany makaron i po dokładnym wymieszaniu przekładamy do naczynia zaroodpornego. Zapiekamy całość przez 20-30 minut w temp 170*
Krok 4 - Penne zapiekane z pieczarkami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena/26Mooi 01.01.2012 15:44
bardzo smaczne
Mati13 22.12.2011 22:27
apetycznie sie prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak