Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem jabłkowy z jeżynami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 30 dag
jabłka 1,8 kg
cynamon 1 łyżeczka
cukier żelujący 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: dżem jabłkowy z jeżynami

Jabłka obierz, wykrój gniazda nasienne. Miąższ pokrój w małą kostkę. Włóż do miski, zalej woda. Jeżyny umyj, osusz.
Jabłka odcedź, dodaj jeżyny, wymieszaj. Owoce zważ, powinno być ich 2 kg.
Owoce włóż do garnka, wsyp cukier żelujący. doprowadź do wrzenia, często mieszając.
Gdy pojawi się piana, dodaj łyżeczkę cynamonu. Jeszcze raz zamieszaj, garnek zdejmij z ognia. Dżemem napełniaj słoiki, zakręć i odstaw do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 08.03.2012 08:30
Super !
Patrycja33 24.10.2011 15:03
oo takim połączeniu jeszcze nie słyszałam, bardzo ciekawy przepis
Zoso 18.10.2011 22:04
super dżemik
aginaa 07.10.2011 13:54
pyszny
Katarzyna/kate1980 05.10.2011 22:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak