Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w zalewie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 2 szt
cebula czerwona 2 szt
ziele angielskie wg uznania
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 4 łyżki
filety śledziowe 6 w oleju

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w zalewie

1. Filety śledziowe osacz z oleju, pokrój na kawałki. Buraki wyszoruj, opłucz pod bieżącą wodą. Gotuj w łupinach z dodatkiem soli, do miękkości (ok 40 min). Następnie ostudź, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
2. Czerwoną cebulę obierz, opłucz i pokrój w cienkie krążki. W miseczce wymieszaj ziele angielskie, pokruszony liść laurowy, posiekane ząbki czosnku, pieprz i olej. Śledzie wymieszaj z cebulą i buraczkami, polej korzenna zalewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 30.10.2013 08:02
chętnie spróbuję
fotoviderek 13.06.2013 07:22
Lubię takie śledzie :)
Beata23 12.11.2012 09:49
ciekawe
Iwusia 22.08.2012 21:25
smaczne
Anna152 31.03.2012 07:23
dobre
rutynka 10.10.2011 14:39
muszą być bardzo smaczne!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak