Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CZEKOLADOWO – ORZECHOWE MINI BABECZKI NIGELLI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 200 g
miękkie masło 50 g
gładkie orzechowe masło 200 g
do przybrania:
mleczna czekolada 200 g
gorzka czekolada 100 g
złote gwiazdki
cukier brązowy 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: CZEKOLADOWO – ORZECHOWE MINI BABECZKI NIGELLI

1. Umieść wszystkie składniki ciasta w misce robota stacjonarnego. Wymieszaj mieszaninę, aż będzie przypominać piasek.
2. Przygotuj formę do mini muffin. Wyłóż jakimiś ozdobnymi papilotkami.
3.Nakładaj ciasto do foremek. Dociskaj mieszaninę żeby w miarę dobrze przylegała do dna.
4.Połam czekoladę do miseczki i rozpuść w kąpieli wodnej.
5.Polej lekko przestudzona czekoladą mini babeczki.
6. W szczyt każdej babeczki wciśnij po gwiazdce albo kuleczce, w zależności co wybrałaś. Wstaw do lodówki na minimum pół godziny aby stężały. Można je zrobić wcześniej i 10-15 min przed podaniem wystawić z lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak