Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pietruszkowe puree z ziemniaków

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 60 dkg
sól do smaku
masło 1/3 kostki
mleko 1/2 szklanki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 2 szczypty
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pietruszkowe puree z ziemniaków

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości.
Krok 1 - Pietruszkowe puree z ziemniaków foto
2
Odcedzić, odparować i ugnieść.
Krok 2 - Pietruszkowe puree z ziemniaków foto
3
Do gorących ziemniaków dodać mleko, masło, pieprz i posiekaną natkę. Dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Pietruszkowe puree z ziemniaków foto
4
Podawać np. ze smażoną piersią z kurczaka.
Krok 4 - Pietruszkowe puree z ziemniaków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 14.11.2012 21:34
może być to pietruszka, może być to koperek, może być czosnek. Z tym przepisem i naszym dodatkiem każde puree będzie udane.
Andysz 25.04.2012 21:31
fajny przepis;))
Ada-Gaba 03.03.2012 06:50
fajny pomysł, wypróbuję
Marlena/Kinia 09.10.2011 20:14
uwielbiam puree
Weronika_eM 05.10.2011 19:41
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak