Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrolowana pokusa czekoladowa

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 10 dag
mąka pszenna 8 dag
cukier puder 5 dag
cukier kryształ 5 dag
czekolada gorzka 5 dag
śmietana 30% 250 ml
jajko 4 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zrolowana pokusa czekoladowa

Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i rozpuszczoną gorzką czekoladę. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto rozsmarować na płaskiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 10 minut w temperaturze 200°C.

Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. ¼ masy odłożyć, a pozostałą połączyć z połową posiekanej czekolady mlecznej.

Czekoladowy biszkopt rozwinąć, posmarować masą z kawałkami czekolady i ponownie zwinąć. Po wierzchu posmarować ubitą śmietaną i udekorować pozostałą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 06.04.2012 11:47
pycha
kasienka23 25.12.2011 10:21
świetnie wygląda, sama mam na nią ochotę
Misiek1 05.11.2011 10:51
Ja też się skuszę... Piękna rolada:)
pacpaw 08.10.2011 13:01
mnie skusiła :o)
aguus 07.10.2011 21:45
Do kawki - idealna:)
Gosia40 06.10.2011 12:27
Wygląda przepysznie!
1j1o1l1a1 05.10.2011 21:38
prawdziwa \"pokusa\" :)
agnieszka137 05.10.2011 12:40
super nazwa tego smakołyku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak