Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk miodowo-musztardowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 1/2kg
miód 2 łyżki
musztarda 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
chilli

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk miodowo-musztardowy

Filet z indyka kroimy na podłużne kawałki.

Miód, musztrdę, oliwę z oliwek, sól, pieprz i chilli dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji, dodajemy kawałki indyka i mieszamy.

Całość wylewamy na rozgrzaną teflonową patelnię (nie trzeba dodawać już oleju do smażenia) i dusimy kilka minut na bardzo wolnym ogniu ciągle mieszając aby sos się nie przypalił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 24.01.2014 08:43
ciekawy w smaku
Koper 03.12.2011 23:40
miód i musztarda- musiało wyjść pyszne :)
Jaheira11 19.11.2011 23:40
ale pyszności- mięsko pierwsza klasa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak