Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chinka z szynką i serowym sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron chiński cienki 10 dag suchy
ogórek gruntowy 5 szt
szynka gotowana 10-15 dag
szczypiorek 1/3 pęczka
śmietana 12% 100 ml
ser z zieloną pleśnią 10 dag
sól
pieprz
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: Chinka z szynką i serowym sosem

Makaron zalewamy wrzątkiem, solimy, po 5 minutach odcedzamy, przelewamy zimną wodą, kroimy na mniejsze kawałki. Ogórka obieramy, kroimy w ćwiartki plasterków, dodajemy do makarony wraz z pokrojoną w paseczki szynką. Ze śmietany, rozdrobnionego sera, soli, pieprzu i octu ucieramy sos, polewamy nim makaron i dokładnie mieszamy. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.01.2012 14:30
Super.
Beatris 23.12.2011 16:34
Potrawa w sam raz dla mnie.
Lotar 05.10.2011 12:15
Smakowita !
owocówka 05.10.2011 09:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak