Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan grillowany podany z makaronem ryzowym i wędzonym łososiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
sól do smaku
łosoś wędzony 1 szt
makaron ryżowy 1/2 szt
sos sojowy
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan grillowany podany z makaronem ryzowym i wędzonym łososiem

W garnku gotujemy lekko osolona wodę .Gdy woda się zagotuje dajemy makaron wyłączamy palnik nakrywamy zostawiamy na 10 min . Makaron odcedzamy .
Bakłażana myjemy suszymy i kroimy w plasterki .solimy i odstawiamy na 20 min . Płuczemy w wodzie ,suszymy papierowym ręcznikiem .Robimy to żeby pozbyć się goryczki . Następnie smażymy na patelni teflonowej lub grillowej z obu stron.Kroimy na paseczki dodajemy do makaronu . Dodajemy także kawałki wędzonego łososia.POsypujemy posiekaną dymka i kropimy sosem sojowym .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 23.12.2011 16:50
Aha
iwa643 05.10.2011 07:09
Podajemy na ciepło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak