Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
mleko 1/2 szklanki
śmietanka UHT 18 - procentowa 1 szklanki
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
budyń waniliowy 1 łyżka
skórka otarta z 1 cytryny - -
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa

2 jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, oczyścić z gniazd nasiennych, rozgotować w 3 szklankach wody i przetrzeć przez sito. Do musu dodać skórkę cytrynową, szczyptę soli, cukier, cukier waniliowy i cynamon. Budyń rozprowadzić zimnym mlekiem, wlać do gorącego musu jabłkowego i mieszając, chwilę gotować. Pozostałe jabłka obrać, zetrzeć na tarce z małymi otworami i dodać do zupy. Zdjąć z ognia i połączyć ze śmietanką. Jeśli zupa jest za gęsta, rozrzedzić mlekiem. Podawać letnią lub zimną z biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 01.11.2013 13:06
robię podobną i bardzo lubię - jak dla mnie musi być dużo cynamonu :)
ronald88 04.09.2011 09:52
super
Ewa/kalapurtka 11.08.2011 19:13
pyszne
gosia561 25.07.2011 11:46
nie przepadam za cynamonem
Magdalena80 16.05.2011 23:44
fajna nazwa
stokrotka 12.04.2011 09:10
super
Bart 24.02.2011 23:21
super pomysł;)
AgaS10 15.02.2011 12:04
super...bardzo mi sie podoba:)
Babciagramolka 18.12.2010 09:57
Jabłkowa zupka - jeszcze makaron z nalesników do tego
Gonia555 07.12.2010 18:33
Ciekawy przepis
Barbara55 12.07.2010 13:38
co ma do tego ogrodnik?
Ewa111 18.05.2010 12:14
Nabrałam ochoty na tę zupkę zaraz idę do kuchni gotować
halina17 17.05.2010 16:27
Fajna nazwa tej zupy.
Krzysztof42 12.05.2010 15:10
świetna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak