Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pistacjowa chałwa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 1/3 kostki
kasza manna 110 gram
płatki migdałowe 50 gram
pistacje 50 gram
mleko 150 ml
cukier 150 gram
Kolendra cała Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
folia

Przepis i sposób przygotowania na: pistacjowa chałwa

Rozpuść masło, dosyp kaszę i mieszaj do przyrumienienia. Upraż płatki migdałowe.
Do drugiego rondelka wlej 150 ml wody i tyle samo mleka. dodaj cukier i gotuj, aż do zmniejszenia objętości do połowy. Dosyp uprażoną kaszę i gotuj, aż do chwili, gdy cała masa będzie odchodziła od ścianek. Dodaj migdały, obrane pistacje. Schłódź.
Masę rozłóż na natłuszczonej folii i nadaj jej kształt prostokąta o wysokości 2,5 cm. Chałwę pokrój na kwadraciki, przypraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 11.06.2012 21:15
super
dorotka0000025 28.03.2012 15:53
fajana
aacaac 03.11.2011 08:18
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak