Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek po węgiersku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 2 łyżki
jajko 1 sztuka
wołowina 0,75 kg
papryka 3 sztuki
chili 1 do smaku
peiprz 1 do smaku
sól 1 do smaku
śmeitana 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Placek po węgiersku

Zetrzeć ziemniaki dodać mąkę i jajko na sporej patelni usmażyć duże placki ziemniaczane przygotować w osobnym naczyniu farsz wołowinę pokroić w dość drobną kostkę obtoczyć mąką i przysmażyć na oleju Dodać pokrojone kostkę pieczarki cebulę i przyprawy dusić aż do miękkości mięso placek podawać złożony na pół wypełniony farsz i polany śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak