Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikatne jeżyki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 125 ml
jajko 1 sztuka
orzechy włoskie 10 dag
wędliny 10 dag
śmietana 2 łyżki
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku
chleb razowy 5 kromek

Przepis i sposób przygotowania na: Pikatne jeżyki

Twaróg rozetrzeć z ugotowanym na twaróg jajkiem oraz z siekanymi orzechami włoskimi i zmielonym kawałkami wędliny Wymieszać z dwiema łyżkami śmietany solą i pieprzem Z tak przygotowanymi masy uformować lekko wydłużone kuleczki,obtoczyć w startym razowym chlebie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak