Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 2 łyżki
musztarda 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
tymianek do smaku
oregano do smaku
bazylia do smaku
schab bez kości 1,5-1,7 (środkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń w ziołach

1. Jeśli mamy świeże zioła, dokładnie je opłukać i drobno posiekać. Możemy używać też suszonych.

2. Zioła połączyć z olejem i musztardą przyprawić pieprzem i solą do smaku.

3. Umyte i osuszone mięso wysmarować przygotowanymi ziołami i odstawić na kilka godzin (najlepiej zrobić to dzień wcześniej i pozostawić na całą noc - mięsko wtedy dobrze przechodzi ziołami).

4. Gotowe mięsko ułożyć w żaroodpornym naczyniu i piec w piekarniku rozgrzanym do 180-190 stopni przez ok 80-100minut (w zależności od wielkości mięska). Aby nie było suche od czasu do czasu podlewaj pieczeń sosem, który spływa do naczynia. Im większe mięsko tym wolniej wysycha. Dlatego warto robić większą porcję.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 11.04.2013 07:31
Pieczeń wspaniała :)
pycia9 02.12.2012 19:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak