Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z brukselką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brukselka 20 dag
por 1
udko z kurczaka 1
marchewki 2
liścia selera 2
śmietana
przyprawy
ziemniaki 6

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z brukselką

Kroki postępowania

1
Udko z kurczaka zalewamy dużą iością wody, dodajemy 1 łyżkę jarzynki, trochę soli, liście laurowe, ziele angielskie oraz kilka zairenek pieprzu.
Krok 1 - Zupa z brukselką foto
2
Kiedy mięso zaczyna być miękkie dodajemy zieloną częśc pora, całe liścia selera, pokrojoną w talarki marchewkę, pokrojone w kostke ziemniaki oraz opłukana brukselkę.
Krok 2 - Zupa z brukselką foto
3
Wszystko gotujemy do miękkości warzyw doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Zupa z brukselką foto
4
Gotową zupę przelewamy na talerz, możemy udekorować kleksami ze śmietany - jemy.
Krok 4 - Zupa z brukselką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 13.09.2012 16:12
bardzo lubie
smakowita 15.03.2012 20:50
smaczna ,lubię brukselkę
Małgorzata106 08.01.2012 19:54
pycha
Renia1 04.10.2011 18:37
brukselke lubie ale zupy z niej jescze nie robilam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak