Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa wiejska 200g
włoszczyzna suszona 2 łyżki
chrzan 2 łyżki
śmietana kubek-18 proc
majeranek
kostka rosołowa 2-3 szt
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą

Do gotującej się wody dodajemy kostki rosołowe, włoszcyznę suszoną, kiełbasę pokrojoną w kostkę i gotujemy kilka minut.

Następnie dodajemy barszcz biały - zlewamy płynną część z góry i chrzan i śmietanę, doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz majerankiem.

Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 04.04.2012 06:52
dobre
owocówka 04.10.2011 16:11
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak