Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron smażony na maśle

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron nitki 150 gram
ser biały 20 dag
cukier
masło 3/4

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron smażony na maśle

Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Następnie przelewamy go zimną wodą i odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy masło, a nastepnie dodajemy chłodny makaron - cały czas mieszając podsmażamy wszystko do czasu aż makaron będzie gorący.
Gotowy makaron przekładamy na talerze. Ser biały kroimy w kostkę i posypujemy nim makaron. Całość dosładzamy do smaku, lekko mieszamy i jemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 27.03.2012 14:32
często taki jem
Magdalena/26Mooi 14.11.2011 12:52
łatwe
owocówka 04.10.2011 16:11
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak